Henri Vlasak

Henri Vlassak

Prodajni stručnjak sa raznovrsnim i bogatim prodajnim iskustvom u Holandiji. Vlasnik je i CEO kompanije Vlassak Sales Consultancy. Kroz svoje poslovanje pomaže drugim prodajnim stručnjacima i organizacijama da podignu prodaju na novi nivo. Kad ljudi pitaju Henrija šta se desilo kako bi došao u Srbiju… Henri jednostavno kaže “Život i izvesna dama iz Srbije, danas supruga. Moj moto je da odlučno delam, bez preteranog razmišljanja. Okrenuo sam se novim horizontima, ostavio prethodna dostignuća i odlučio da stvaram vrednost u Srbiji.”

Iskustvo

Henri potiče iz porodice prodavaca i preduzetnika. Bilo je neizbežno da i on nastavi tim putem, ali prateći svoju strast i viziju. Odlučio je da ide celim putem, od početnih prodajnih pozicija postavši prodajni stručnjak, te konačno zaokruživši vođenjem prodajne obuke i treninga. Henrijevo prodajno iskustvo obuhvata B2C & B2B pozicije od prodaje preko Key Account menažera do tim lidera. Različiti projekti su ga vodili od Benelux oblasti i Nemačke do SAD i Kanade, te Afrike i nazad do Fransuske i Norveške.

Henrijeva najjača strana jeste obezbeđivanje novih korporativnih klijenata uz zadržavanje postojećih sa novim uslugama i unapređenje poslovne saradnje. Henri se posebno usmerio na raaktivaciju izgubljenih klijenata > 25% i uvećanje prodaje >15% kod postojećih klijenata na nepredvidivom tržištu sa visoko kvalitetnim proizvodima.

Stručnost

Strukturisanje prodaje & Prodajni procesi
Prodajna strategija, Integrisana prodaja & Sales coaching
Profilisanje klijenata i ciljne grupe (B2B & B2C).
Sačinjavanje & primena sales dashboard-a ( B2B & B2C)
Account management i B2B account planiranje
Primena & unapređenje Customer Relationship Management sistema

Drugi o Henriju:

“Henrijeva stručnost i znanje zajedno sa stvarnim primerima i životnim situacijama učinili su čitavu obuku veoma zanimljivom i živopisnom. Primena svega naučenog i doživljavanje prodaje iz prve ruke potpuno je promenilo način na kojim vidim prodaju. Radovala sam se svim časovima obuke. Henri veoma dobro sluša i jasno je usmeren na postizanje ciljeva kroz obuke. Uspešno mi je pomogao da prevaziđem sve prepreke tokom treninga. Najbolji deo obuke je taj da mi je pomogao da samostalno nađem rešenja podražavajući me sve vreme i pomažući da napredujem kao osoba."

"Andrijana"

“Henri izuzetno dobro poznaje prodaju, teme obrađuje vrlo jasno i razumljivo. Imao je odgovor na svako naše pitanje i učinio da sve izgleda tako jednostavno na samom kraju. Uspeva mu da bude drugačiji kroz sve faze obuke. Promenila sam svoje viđenje prodaje, učinio je sve zanimljivim. Naravno, morali smo radimo, ali smo zajedno postavili osnovu koja je donela željeni učinak. Sada prodaju vidim svuda, a takođe cenim i dobrog prodavca”

"Milena"

Moji utisci o radu sa Henrijem: “Prodajna obuka je na početku zvučala kao noćna mora za mene, nije mi se dopadala prodaja i stvarno sam imala nepovoljan stav spram prodaje. Strpljenjem i znanjem, Henri je učinio da promenim način posmatranja prodaje. Pomogao mi je da shvatim da je prodaja sve što radimo, ne samo npr. cold call. Njegovo znanje je proširilo našu stručnost i ovoj oblasti i učinilo opuštenijim u pogledu prodaje uopšte. Henri je uvek imao sjajne zamisli i predloge, te kreativnost u prodajnom pristupu. Uvek je pozitivan i smiren, donosi dobru energiju u tim. Ako želite da Vaša prodaja procveta, Henri je sjajan u tom pogledu!

"Ana"